Новим командувачем НАТО в Європі призначено генерала з "гарячої точки"

Новим командувачем НАТО в Європі призначено генерала з "гарячої точки"

Генерала Брідлава змінить генерал Скапарротті / Фото: Reuters

До літа посаду головкому обійме керівник групи військ США поблизу Північної Кореї.

Північноатлантичний Альянс змінює головнокомандувача своїх об'єднаних збройних сил у Європі. Замість генерала Філіпа Брідлава цю посаду обійме генерал Кертіс Скапарротті.

Офіційно повідомляється, що церемонія зміни керівника військового формування відбудеться до завершення цієї весни.

Філіп Брідлав обіймає посаду головкому сил НАТО в Європі з травня 2013 року. Він неодноразово робив жорсткі антиросійські заяви, пов'язані з діями РФ в Криму і передбачуваним втручанням Москви в конфлікт на сході України.

Кертіс Скапарротті з 2013 року очолює американське угруповання в Південній Кореї. Там війська США підтримують Південну Корею, котра перебуває в стані замороженого конфлікту з тоталітарною та ядерною КНДР. Північнокорейські червоні лідери неодноразово погрожували США, Південній Кореї та іншим державам застосуванням ядерної зброї. Час від час провокаційні військові навчання, маневри кораблів або випробування ракет ставлять регіон на межу можливості віднови повноцінних бойових дій.

Окрім цього, Скапарротті має за плечима досвід роботи командувачем силами ООН (UNC) та об'єднаних сил (CFC).

Днями генсек НАТО звинуватив РФ у спробах розколоти Альянс. "Ми дали відповідь на це, згуртувавши ряди в альянсі і привівши нашу військову політику у відповідність до нових умов в сфері безпеки", — розповів Єнс Столтенберг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація