Новітній безпілотник НАТО здійснив свій перший політ. Інфографіка

Новітній безпілотник НАТО здійснив свій перший політ. Інфографіка

Global Hawk Block 40. / Фото: НАТО

Нова система дозволить Альянсу проводити постійні спостереження на великих територіях.

НАТО успішно випробувало перший з п'яти безпілотних літальних апаратів Global Hawk Block 40, створений в рамках Програми наземного спостереження (Alliance Ground Surveillance, AGS).

Як повідомляється на сайті НАТО, безпілотник протягом 2,5 годин завершив повний спектр тестових завдань, піднімаючись на висоту до 12 кілометрів, після чого приземлився на базі ВПС США у штаті Каліфорнія.

"Ця система дозволить Альянсу проводити постійні спостереження на великих територіях і на великих висотах в будь-яких погодних умовах. Система видасть командирам повну картину ситуації на місцях", - сказав один із керівників програми.

Крім того, програма AGS дозволить її учасникам виконувати постійний нагляд за великими зонами з великої висоти при будь-якій погоді або освітленні. Безпілотник здатний вести розвідувальну діяльність на висоті до 18 000 метрів.

безпілотник НАТО

Система, яка досягне бойової готовності до кінця 2017 року, дасть командирам повну картину ситуації на місцях. Повітряні транспортні засоби будуть управлятися з центру на авіабазі Сігонелла в Італії.

У створенні системи AGS беруть участь 15 союзників НАТО: Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія і США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація