Нуланд зустрінеться з кремлівським куратором війни на Донбасі Сурковим - ЗМІ

Нуланд зустрінеться з кремлівським куратором війни на Донбасі Сурковим - ЗМІ

Нуланд приїде у російський Калінінград на зустріч із Сурковим

Сторони мають обговорити процес виконання Мінських угод.

У п'ятницю, 15 січня, у російському Калінінграді можуть зустрітися заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд і помічник президента РФ Владислав Сурков, щоб обговорити ситуацію навколо виконання Мінських угод із врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це із посиланням на власні незалежні джерела повідомляє "Коммерсант". 

За інформацією видання, Калінінград був обраний не випадково, адже відучора Нуланд перебуває в литовському Тракаї на форумі "Снігова зустріч", де обговорюються проблеми євроатлантичної безпеки. Водночас, помічник Путіна через дію персональних санкцій приїхати в Литву не може. 

Також видання наголошує, що ключовою темою цих переговорів має стати реалізація Комплексу заходів з виконання мінських угод із врегулювання кризи на Донбасі. 

Нагадаємо, що днями у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, в ході якого сторони домовилися про "повне і беззастережне припинення вогню на Донбасі". Режим тиші мав початися "негайно". Проте бойовики продовжують ігнорувати домовленості і вчиняти десятки збройних провокацій проти сил АТО.

Так, за даними штабу АТО, тільки упродовж минулої доби, 14 січня, бойовики понад 60 разів порушили перемир'я та відкрили хаотичний вогонь біля Донецького аеропорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація