Обама і Трамп обговорили передачу влади в США

Обама і Трамп обговорили передачу влади в США

Фото: Reuters

Президент Обама і обраний президент Трамп регулярно спілкуються.

Президент США Барак Обама і республіканець Дональд Трамп, який змінює його на цій посаді у січні, провели нову телефонну розмову, яка була присвячений передачі владних повноважень.

Про це повідомила в неділю помічник нового американського лідера Келліенн Конвей, - пише ТАСС.

"Президент Обама і новообраний президент Трамп регулярно спілкуються. Вчора вони розмовляли тривалий час", - заявила радник наступного лідера США.

За її словами, Трамп і Обама "намагаються рухатися далі і формувати уряд", тобто обговорюють передачу владних повноважень, яка завершиться інавгурацією нового господаря Білого дому 20 січня. Хілларі Клінтон, яка зазнала поразки на президентських виборах, та її прихильникам давно пора зробити те ж саме", сказала при цьому Конвей.

Вона мала на увазі оголошене в суботу рішення Клінтон і її оточення взяти участь у перерахунку голосів в штаті Вісконсин і, можливо, в Пенсильванії і Мічигані, який затіяли з ініціативи кандидата "зелених" Джилл Стайн, аутсайдера на минулих виборах.

Раніше Обама і Трамп сфотографувалися під час зустрічі всередині Білого дому.

Хоча Трамп і Обама майже не зустрічалися один на один. Під час передвиборної кампанії політики неодноразово критикували дії один одного. Крім того, Обама підтримав колишню суперницю Трампа від демократів Гілларі Клінтон.

Трамп та Обама вперше обговорили міжнародну політику за зачиненими дверима Білого Дому

Трамп та Обама вперше обговорили міжнародну політику за зачиненими дверима Білого Дому

Повʼязані теми:

Наступна публікація