Обама обрав собі для пенсії будинок за 8 млн доларів

Обама обрав собі для пенсії будинок за 8 млн доларів

Фото: Reuters

Площа житла в елітному районі Вашингтона – 760 квадратів.

Американський президент уже готує запасний аеродром, а точніше – будинок, у якому мешкатиме після січня 2017 року, коли спливе його каденція. Попри те, що родина володіє нерухомістю в Чикаго, перебиратися туди Барак і Мішель Обама поки що не збираються, бо хочуть дати можливість доньці закінчити школу в Вашингтоні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Житиме президентська родина в будинку в 17 хвилинах їзди від Білого дому. Обама переїздить до елітного вашингтонського району, Калорами, відомого своїм затишком і спокоєм. Поруч – посольство Оману, резиденція французького посла, представництво Європейського Союзу. В цьому районі, після закінчення своїх каденцій, жили вже п'ять американських президентів. Обама стане шостим.

Його дім площею 760 квадратних метрів – недешевий. Ринкова ціна – 8 мільйонів, оренда – 22 тисячі доларів на місяць. В ньому 9 спалень і 5 вбиралень. Підлога з дубового паркету, мармурові каміни і окремий флігель для тещі – вона живе з Обамами понад 10 років. Ще є сад, місце для городика Мішель і галявина для гриля. Кухня буде просторою, сіро-білою, з острівком побутової техніки посередині та величезним холодильником. У вітальні французькі вікна, крісла схожі на ті, що стоять в Овальному кабінеті Білого дому, прості лампи і жодних канделябрів. Президентська спальня буде біло-чорною. Ванни – просторими і сучасними – з вікнами і фотографіями на стінах.

Новий дім Барака Обами: де житиме чиновник після закінчення президентства

Новий дім Барака Обами: де житиме чиновник після закінчення президентства

Барак Обама зможе собі все це дозволити. Його зарплата становить 400 тисяч на рік без податків, тобто близько 280 тисяч "чистими". Пенсія теж буде пристойною. "Президентська пенсія – 200 тисяч доларів на рік. До того ж, він відраховував у пенсійний фонд і до президенства. А найголовніше, всі президенти пишуть мемуари, які стають бестселерами. Його книжка може принести йому кілька мільйонів доларів. Барак Обама – надзвичайно розумний, йому пророкують посаду судді верховного суду. Адже він професор конституційного права", - каже експерт пенсійного фонду Джон Тернер.

Майбутня сусідка Обами Гледіс народилася в Пуерто-Ріко. Вона живе в будинку поруч уже 17 років. Там і працює прибиральницею. Пані надзвичайно тішиться, що зможе вітатися з самим президентом. "Я вже не дочекаюся! Я так зраділа, коли журналісти сказали, що він тут житиме! Мрію, як казатиму йому "Доброго ранку, пане президенте", і бачитиму його щодня! Він такий розумний і красивий, як голівудський актор, тільки кращий. Це дуже добре, що він переїжджає, він такий турботливий батько і дбає про свою доньку", - каже майбутня сусідка Обами.

Інший сусід, Говард, скептично сприймає інформацію про майбутнє сусідство з президентом. "Я не вірю, що Обама сюди переїде. Це хоч і престижний, але звичайний район. Я повірю, тільки коли побачу його тут. Живу неподалік, тож виглядатиму", - обіцяє він.

До життя після Білого дому Обами ставляться з легкістю і гумором. Мішель не раз казала: найбільше їй хочеться знову сісти за кермо і поїхати по продукти. За протоколом та інструкціями секретної служби, перша леді не має права водити сама. А Барак навіть оприлюднив жартівливе відео, де він подає документи, щоб отримати водійське посвідчення. Також зізнався, що мріє знову носити джинси замість брюк, ходити без охорони, пити пиво зранку, якщо, звісно, захочеться, їсти в ресторанах швидкого харчування і, можливо, навіть курити. Але найголовніше, родина знову житиме окремо, без агентів секретної служби, в своєму сірому будинку з видом на парк. А люди знову називатимуть їх по іменах, а не прізвищах.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Наступна публікація