Обама стверджує, що ІД зламали хребет

Обама стверджує, що ІД зламали хребет

Фото: Reuters

Обама також заявив, що були застосовані кроки для зменшення пропаганди ІД в мережі. 

Президент США Барак Обама заявив, що спільними зусиллями Сполучених Штатів і міжнародних союзників вдалося "зламати хребет" терористичному угрупованню "Ісламська держава", що активно діє на території Сирії та Іраку.

Про це пише Укрінформ.

"ІД зіткнулася з наступом у Мосулі з боку іракських військ за підтримки коаліції, це найбільше місто, яке вони втратили з-під свого контролю. Тим часом, у Сирії самопроголошена "столиця" ІД - Ракка - перебуває під натиском. Ми атакуємо ІД у фінансовому плані, що коштує їм сотень мільйонів у вигляді нафти та грошових резервів. І підсумок цього – ми зламали хребет ІДІЛ", - заявив американський лідер.

Він наголосив, що у співпраці з європейськими союзниками, які постраждали від жахливих терористичних атак, був збільшений обмін розвідувальною інформацією та зменшений потік іноземних терористів до осередків ІД. Обама також заявив, що були застосовані кроки для зменшення пропаганди ІДІЛ в мережі. Крім того, до протидії тероризму були долучені ключові арабські країни регіону.

Американський лідер назвав це заслугою мільйонів людей, у тому числі, розвідки, правоохоронних органів, військового контингенту в осередках міжнародного тероризму, дипломатії.

"Ми знаємо, що існує загроза, ми знаємо, що нам доведеться зустрітися з певними формами цього екстремізму в наступні роки", - нагадав Обама.

Нагадаємо, що раніше іракська армія повідомила, що в суботу, 26 листопада, їхній військовий літак ударив на південному сході Мосула в автомобіль, що належить так званій "ІД", вбивши чотирьох бойовиків, які перебували в ньому.

Серед загиблих був Абу Анас аш-Шишані, один із провідних бойовиків терористичного угруповання.

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

У звільненому від ісламістів іракському місті виявили масові поховання людей

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація