Обама відіграв важливу роль у поверненні Савченко – посол України в США

Обама відіграв важливу роль у поверненні Савченко – посол України в США

Фото: Reuters

Вагомий внесок у звільнення Савченко зробили Меркель та Олланд

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що президент США Барак Обама відіграв важливу роль у поверненні Надії Савченко в Україну. Про це дипломат заявив в ефірі Громадського.

Так, за словами посла, Вашингтон дав зрозуміти РФ, що не порушить ті базові принципи, які намагається зруйнувати Кремль.

"Важливо, який сигнал подали США Росії – вони ніколи не порушать ті базові принципи, той порядок, які Росія намагається зруйнувати", – сказав посол.

Поміж тим, Чалий також підкреслив і важливість у процедурі звільнення української льотчиці лідерів нормандської четвірки – канцлера Німеччини Анґели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда.

"Абсолютно правильно сказав президент, що це стало можливим за рахунок потужної міжнародної підтримки. Президент Обама до цієї підтримки залучався дуже серйозно. Я можу сказати, що роль президента США була дуже важлива. Очевидно, що це було з лідерами нормандської четвірки – Меркель і Олландом", – сказав дипломат.

Нагадаємо, додому після всіх подій дня звільнення та повернення в Україну Надію Савченко привезла її сестра Віра. Їхню машину біля під'їзду зустрічали журналісти та кілька десятків сусідів. Люди чатували на героїню кілька годин. Сусіди уважно стежили за новинами та пересуваннями Надії. Зустріли бранку оплесками, квітами та вигуками. Надія одразу попросила, щоби її не торкалися, бо, пояснила, за два роки в'язниці відвикла від людської уваги та контактів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація