Обама вважає, що Туреччина має право на самооборону

Обама вважає, що Туреччина має право на самооборону

Фото: Reuters

Президент США запевнив свого турецького колегу в підтримку республіки як союзника по НАТО.

Президент США Барак Обама в ході телефонної розмови з турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом заявив, що Туреччина має законне право на самооборону. Про це в п'ятницю, 19 лютого, повідомляє Reuters.

Американський лідер також висловив побоювання щодо активності сирійських курдів з Загонів народної самооборони на кордоні.

У ході бесіди Обама знову закликав сирійських курдів припинити провокації щодо Туреччини та помірної сирійської опозиції, які заважають боротьбі з міжнародною терористичною організацією "Ісламську державу".

Крім того, президент США запевнив свого турецького колегу в підтримку республіки як союзника по НАТО у боротьбі з терористичними погрозами. Лідери держав домовилися посилити співпрацю по лінії боротьби з угрупованнями, у тому числі з Робочою партією Курдистану, яка розглядається Анкарою як терористична організація.

Росія внесла на розгляд ООН проект резолюції щодо Сирії у зв'язку із загостренням ситуації на турецько-російському кордоні.

Раніше НАТО заявив, що Туреччини марно сподіватися на допомогу НАТО, якщо та піде на конфлікт з Росією.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація