Обама з Німеччини летить на саміт, де може зустрітись з Путіним

Обама з Німеччини летить на саміт, де може зустрітись з Путіним

Фото: Reuters

Офіційно переговорів між лідерами країн не заплановано.

Сьогодні, 18 листопада, в останній день свого візиту Барак Обама у Берліні проводить переговори зразу з кількома європейськими лідерами. Окрім німецького канцлера Ангели Меркель до розмови приєднаються президент Франції Франсуа Олланд, а також прем'єри Великобританії, Італії та Іспанії, повідомляється у ТСН.12:00.

Вони почнуть прибувати до німецької столиці вже найближчими годинами. Одразу з летовища вирушать у відомство федерального канцлера. Об 11 годині за Києвом почнуться переговори. З іще чинним президентом США європейці обговорять перспективи подальшої співпраці.

Відомо, що в більшості столиць Європи перемога Дональда Трампа на виборах стала неприємним сюрпризом. Барак Обама поділиться враженнями про свого наступника, з яким днями провів довгу зустріч у Білому домі. Закликатиме європейців до єдності. Йтиметься і про війну в Сирії, і про російську агресію в Україні. Напередодні на спільній прес-конференції з Ангелою Меркель у Берліні Обама заявив - антиросійські санкції треба зберігати. Він закликав наступника утриматися від домовленостей із Росією за рахунок третіх країн.

Сьогодні по обіді Барак Обама залишить німецьку столицю. Виходу до преси Обами сьогодні вже не буде. Запланована тільки спільна прес-конференція Ангели Меркель та Мар'яно Рахой, а в цей час літак з Бараком Обамою вже летітиме в Перу, де відбудеться саміт АТЕС. На цьому ж саміті буде присутнім російський президент Володимир Путін, хоча офіційних переговорів двох президентів не заплановано, вони можуть провести зустріч "на ногах".

Кореспондент ТСН Наталка Фібріґ

Обама і Меркель сподіваються, що Трамп підтримуватиме політику санкції проти Росії

Обама і Меркель сподіваються, що Трамп підтримуватиме політику санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація