Обама закликав НАТО та ЄС залишити санкції проти РФ

Обама закликав НАТО та ЄС залишити санкції проти РФ

Фото: Reuters

Президент США також вважає, що НАТО та ЄС мають посилити підтримку України.

У п'ятницю, 8 липня, президент США Барак Обама закликав Північноатлантичний альянс та Європейський Союз посилити підтримку України та залишити санкції стосовно Росії до виконання нею Мінських угод. Про це американський президент написав у своїй статті для видання The Financial Times, передає УНІАН.

"Ми повинні поглибити співпрацю у сфері безпеки між НАТО та ЄС і посилити нашу підтримку України, оскільки вона захищає свій суверенітет та територіальну цілісність. І навіть коли наші народи залишаються відкритими до більш конструктивних відносин з Росією, ми повинні погодитися, що санкції стосовно Росії повинні залишатися чинними, поки Москва повністю не виконає свої зобов'язання у відповідності з Мінськими угодами", - наголосив Обама.

За словами президента США, у Варшаві на саміті Альянсу потрібно підтвердити 5 статтю Північноатлантичного договору про захист кожного союзника НАТО.

"Ми повинні зміцнювати оборону наших союзників у центральній та східній Європі, підсилювати стримування та підтримувати стійкість проти нових загроз, включаючи кіберзагрози", - написав Обама.

Крім того, за словами президента США, за межами Альянсу НАТО також слід зміцнювати глобальну безпеку також, особливо з боку південних рубежів Альянсу.

"НАТО повинно підсилити свої зусилля у кампанії зі знищення "Ісламської держави" у Сирії та Іраку, а також зробити більше, щоб допомогти ЄС припинити діяльність злочинних мереж, які експлуатують доведених до розпачу мігрантів (які перетинають Середземне та Егейське море)".

Нагадаємо, раніше Обама закликав Путіна посприяти деескалації на Донбасі. Це відбулося під час телефонної розмови. Американський лідер також наголосив на невідкладній важливості прогресу в повному виконанні Мінських домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація