Обама заявив, що стрілець з Орландо не пов'язаний із закордонними екстремістами

Обама заявив, що стрілець з Орландо не пов'язаний із закордонними екстремістами

Фото: УНІАН

Омар Матін придбав зброю легальним способом.

У слідства немає підстав вважати, що Омар Матін, який влаштував стрілянину в гей-клубі в Орландо, якимось чином пов'язаний із зарубіжними екстремістськими угрупованнями, сказав президент США Барак Обама у заяві з приводу трагедії.

"На цьому етапі у нас немає чітких свідчень того, що його [стрілка - ред] направляли екстремісти", - сказав президент. Тим не менш, на думку Обами, на нападника "впливала інформація екстремістської спрямованості, яка поширюється в Інтернеті".

Президент також заявив, що Омар Матін придбав зброю легально, і розкритикував закони, які діють у США, що регулюють його поширення, які Обама назвав недостатньо жорсткими.

12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 людей, ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Нападник був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями. Вбивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Сполучені Штати назвали трагедію в Орландо найбільшою після 11 вересня

Сполучені Штати назвали трагедію в Орландо найбільшою після 11 вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація