Обама заявив, що Трамп прихильний до НАТО

Обама заявив, що Трамп прихильний до НАТО

Фото: Reuters

Чинний лідер США дав першу прес-конференцію після виборів президента.

Новообраний президент США Дональд Трамп прихильний до НАТО і Трансатлантичного альянсу.

Про це заявив чинний лідер країни Барак Обама, виступаючи на першій прес-конференції після виборів і перед його останнім закордонним візитом на посаді президента.

"[Під час нашої розмови] він висловив глибоку зацікавленість у продовженні наших ключових стратегічних альянсів. Тому одне з послань, які я зможу передати [іноземним лідерам під час майбутньої поїздки], – його прихильність НАТО і Трансатлантичного альянсу", – цитує Обаму "Голос Америки".

Президент США додав, що Трамп визнає, що ці альянси потрібні не тільки Європі, але й США, і важливі для всього світу.

Барак Обама вважає, що залишає країну в кращому стані, ніж вона була у 2009 році, коли він став президентом США, і коли Америка перебувала на порозі економічної депресії. На його думку, у Трампа буде час і місце для прийняття розумних рішень, але його різкий темперамент може йому заважати.

Відповідаючи на питання про те, чи вважає він, як і раніше, що Трамп не підготовлений належним чином до діяльності на посаді президента, Барак Обама підкреслив, що "американський народ сказав своє слово", і Дональд Трамп "буде наступним президентом США".

Поки ще чинний лідер Америки закликав супротивників Трампа, які протестують проти його обрання, усвідомити, що так влаштована американська демократія.

Трамп та Обама вперше обговорили міжнародну політику за зачиненими дверима Білого Дому

Трамп та Обама вперше обговорили міжнародну політику за зачиненими дверима Білого Дому

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. За його кандидатуру проголосувало 47,5% виборців. Виборці віддали достроково за республіканця 290 голосів. Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,7% і 228 голоси вибірників. Клінтон визнала свою поразку на виборах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація