Обговорили Україну та Росію. У США пройшли дебати між кандидатами на посаду віце-президента

Українському питанню на цих дебатах присвятили окремий блок.

У середу вночі, 5 жовтня, у США пройшли дебати між кандидатом на пост віце-президента від Республіканської партії Майклом Пенсом та демократом Тімом Кейном. Політики активно обговорювали Росію, Україну та майбутню політику США щодо цих двох країн. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Кандидат на другу посаду в державі від республіканців, Майкл Пенс, провів паралель між сирійською кризою і протистоянням в Україні й зазначив, що все це - наслідки політики Гіларі Клінтон на посаді Держсекретаря США. Тім Кейн, своєю чергою, його опонент, мало не розсміявся йому в вічі і заявив, що єдині, хто в захваті від Путіна - це прибічники Трампа.

"Ви, хлопці, любите Росію. Ви обидва казали, що Володимир Путін кращий лідер", - сказав Кейн.

Українському питанню на цих дебатах присвятили окремий блок. Утім, обидва кандидати так і не змогли чітко відповісти на запитання, якою буде політика адміністрації їхніх президентів щодо України і Росії.

Дебати швидко переросли у чвару. Кандидат від республіканців заявив, що Дональд Трамп ніколи не підтримував політики Путіна щодо кримського питання. Анексія чужої території не припустима. Пенс також зазначив, що адміністрація Трампа збирається повернути ракетні установки до Чехії і Польщі. Кандидат від демократів Тім Кейн заявив у відповідь, що його президент не збирається підтримувати політику Путіна щодо України, однак знає, що таке переговори і готовий сісти за стіл з Путіним, якщо в цьому буде необхідність.

Зазначимо, дебати мало нагадували розмову Клінтон і Трампа. Обидва віце-президенти - професійні політики, обоє мають досвід роботи в Конгресі і Сенаті, у виконавчій владі і добре знають, як уникати незручних запитань.

Цікаво, що ще до початку дебатів республіканці випадково оприлюднили привітання Пенсові з перемогою на дебатах. Хоча достеменно відповідь на те, хто став в них переможцем ми дізнаємося лише за кілька годин.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що Росія порушила угоду зі Сполученими Штатами про припинення вогню в Сирії і що ця країна не поважає лідерів США.

Українське питання зайняло значну частину дебатів між кандидатами на віце-президентську посаду у США

Українське питання зайняло значну частину дебатів між кандидатами на віце-президентську посаду у США

Повʼязані теми:

Наступна публікація