Обличчя війни. 5-річний малюк з моторошних фото атаки у Сирії не пролив жодної сльози

Родина хлопчика дивом залишилася живою після бомбардування. 

Поранений сирійський хлопчик Омран Дакніш, моторошні фото якого облетіли світові ЗМІ, не плакав і просив лише про зустріч із батьками.

5-річний малюк був поранений під час авіаудару у сирійському місті Алеппо. Хлопчика витягли з-під завалів зруйнованого будинку та посадили у швидку. Фото, на якому вкритий кров'ю та пилюкою малюк сидить у салоні медичного авто, стало символом жаху та трагедій, який принесла війна у Сирії.

Медсестра, яка надавала допомогу маленькому сміливцю, розповіла, що попри поранення той не плакав та сидів спокійно.

Він ні про що не просив і хотів лише побачити своїх батьків, пише Daily Mail.

"Тільки тоді, коли Омран побачив батьків, він почав плакати", - розповідає Абу Раджаб, співробітник американського медичного товариства у Сирії.

Інша медсестра сказала, що хлопчик був у "заціпенінні", коли він прибув до лікарні.

Лікарі побоювалися, що хлопчик отримав травми внутрішніх органів, коли його затиснуло між уламками зруйнованого будинку. Утім, з'ясувалося, що його рани були поверхневими. Медики зробили йому пов'язку на очі.

П'ятирічний Омран живе зі своєю матір'ю, батьком і трьома братами і сестрами. Всі вони дивом пережили бомбардування. 

Нагадаємо, 18 серпня у Сирії внаслідок авіаудару загинули троє людей. На відео, яке оприлюднили опозиційні сирійські ЗМІ, видно поранених дітей, яких дістають із будинку. У Москві повідомлення про те, що бомбардування могла вчинити російська авіація, не коментують. Натомість правозахисні організації неодноразово звинувачували Росію, що її авіація у Сирії найчастіше цілить у будинки цівільних та противників режиму Башара Асада. 

Росія погодилася на 48-годинне припинення вогню в сирійському місті Алеппо

Росія погодилася на 48-годинне припинення вогню в сирійському місті Алеппо

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація