Образа монархії. У Таїланді студента арештували через репост новини про приватне життя короля

Образа монархії. У Таїланді студента арештували через репост новини про приватне життя короля

Фото: Reuters

Хлопець є членом організації, яка проводила громадські протести проти військового уряду країни.

Поліція Таїланду заарештувала активіста невеликого студентського руху, який поділився на своїй сторінці у Facebook публікацією місцевої служби BBC. 

У новині йшлося про нового короля країни Маху Вачіралонгкорна, а також про його особисте життя, передає The New York Times. Зокрема, про три шлюби монарха, які закінчилися розлученням. Образа монархії може тягнути за собою покарання терміном від 3 до 15 років.

Згідно із повідомленням, активіста затримали під час буддійської церемонії. Студент є членом організації, яка проводила громадські протести проти військового уряду Таїланду.

Правозахисники країни зазначають, що справа студента напевне перша, де обвинувачений не мав ніякого відношення до створення або редагування контенту, який вважається незаконним.

"Він став одним із тисячі людей, які поділилися статтею таїландської служби BBC, але у випадку з ним був виданий ордер на арешт за поширення цієї інформації", - йдеться у заяві організації "Дао дін", до якої належить арештований студент.

Також у цій заяві йдеться про те, що у цьому випадку було порушення прав людини. 

Нагадаємо, нещодавно Таїландський принц Маха Вачиралонгкорн був проголошений новим королем. Він став королем Вачиралонгкорном, десятим монархом з династії Чакрі.

Маха став наступником короля країни, який помер у 88-річному віці 13 жовтня. Пхуміпон Адульядет був коронований 1946 року, змінивши на цій посаді свого брата Раму VIII. З тих пір жоден з переворотів не призвів до усунення Адульядета. Він став монархом, який найдовше перебував у владі за всю історію Таїланду.

Відзначимо, в Таїланді протягом року зберігатиметься траур за померлим королем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація