Обвинувачені у розфарбуванні московської зірки парашутисти отримали компенсацію

Обвинувачені у розфарбуванні московської зірки парашутисти отримали компенсацію

Обвинувачені у розфарбуванні московської зірки парашутисти отримали компенсацію

Thumbnail for "19_мустанг"

Прокурори вважають заявлені вимоги необґрунтованими та завищеними, тому компенсація була зменшена.

Таганський суд Москви зобов'язав виплатити понад 2 млн рублів компенсації (близько 30,5 тис дол.) незаконно затриманим чотирьом фігурантам справи про фарбування зірки в Москві в колір українського прапора.

Таким чином суд частково задовольнив позов, заявлений виправданими парашутистами, повідомляє Інтерфакс.

Варто відзначити, що парашутисти спочатку вимагали більше 3 млн рублів за незаконне кримінальне переслідування. Своєю чергою, представник прокуратури заявила, що можливо компенсувати молодим людям тільки втрачений заробіток з розрахунку середньої заробітної плати по Москві.

Раніше повідомлялося, що виправдані парашутистки Ганна Лепешкина і Євгена Короткова просили відшкодувати їм збитки в розмірі 835 тис. руб. і 1 млн 200 тис. руб. відповідно, Олексій Широкожухов просив присудити йому 476 тис. руб., а Олександр Погребів - 767 тис. руб.

Прокурори вважають заявлені вимоги необґрунтованими та завищеними.

Нагадаємо, вранці 20 серпня 2014 року український руфер Мустанг по імені Павло Ушевец вивісив на шпилі висотки на Котельнічеській набережній український жовто-синій прапор розміром 3 на 6 метрів і зафарбував синьою фарбою верхівку зірки, яка вінчає шпиль будівлі.

Після затримання московської поліцією непричетних до справи людей, Мустанг взяв відповідальність на себе, заявивши, що затримані невинні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація