Очевидці про перші хвилини після вибуху в Нью-Йорку: всіх оповив жах, з будівель валив дим

Очевидці про перші хвилини після вибуху в Нью-Йорку: всіх оповив жах, з будівель валив дим

Фото: Getty Images

В результаті вибуху постраждали 29 людей.

Після вибуху, який прогримів у суботу ввечері на Манхеттені в Нью-Йорку, район Челсі охопила паніка. Про це повідомляє CNN з посиланням на очевидців.

"Я прибіг на 23-ю вулицю. Там панував стан хаосу. Майже нічого не можна було побачити, сковував жах", - цитує телеканал CNN слова місцевого мешканця Айдена Леслі. Проце ж у своєму Твітері написав і Даніло Габріеллі.

"Я був між 22-ю вулицею і 7-ю авеню, сидів на вулиці і вечеряв. Я відчув, наче блискавка вдарила в будинок. Землю почало трусити. Всі вибігли з ресторанів на вулицю. Всі жителі міста вийшли на вулиці", - повідомляє житель Нью-Йорка Бен Брукс.

Водночас за словами туриста з Пакистану Алі Файзана, люди почали панікувати, вони вибігали з метро, з сусідніх ресторанів. З будівлі валив дим. Пахло газом і порохом. Деякі помітили навколо уламки металу й осколки скла. Файзан пояснив, що в той момент він зрозумів, що стався вибух.

Район Челсі / Фото: CNN

"Це дуже лякає. Я був тут під час теракту 11 вересня (2001 року – ред.). Живучи в цій державі, ми маємо продовжувати жити звичайним життям і робити для цього все, щоможемо", - зазначив Айден Леслі.

"Одна маленька дитина запитала мене, чи повинні ми боятися. Я був дуже схвильований", - згадує перші хвилини після вибуху інший житель Нью-Йорка Вон Клемперер.

Нагадаємо, вибух у Нью-Йорку стався в суботу ввечері в велелюдному районі Челсі, де розташовані багато ресторанів, барів, клубів і магазинів. Вибух пролунав у західній частині міста - на 23-й вулиці між 6-ю і 7-ю авеню.

В результаті вибуху постраждали 29 осіб, один з потерпілих перебуває у важкому стані. Бомба була саморобною, згодом поліція знайшла другий вибуховий пристрій. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо назвав вибух "навмисним", але зв'язок з тероризмом виключив.

З 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку нічого подібного не відбувалося. Найбільш серйозний інцидент за останні 15 років (не рахуючи вибуху на Манхеттені) — це спроба вибуху на Таймс-сквер у 2010 році, яку влаштував пакистанець з американським громадянством Файсал Шахзад.

1 травня 2010 року він залишив на одній з головних площ міста автомобіль з вибуховими речовинами, але бомба не спрацювала. Шахзад проходив підготовку в таборах "Талібану". Згодом його засудили до довічного ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація