Очільник МЗС Великобританії заявив, що РФ посилює конфлікт у Сирії

Очільник МЗС Великобританії заявив, що РФ посилює конфлікт у Сирії

Фото: Reuters

Згідно з офіційними заявами Москви, російські літаки завдають ударів по "позиціях терористів".

Дії Росії в Сирії посилюють сирійський конфлікт і призводять до збільшення потоку біженців із зони військових дій. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд, - пише "Українська правда" із посиланням на Reuters.

"Все, що ми намагаємося зробити в Сирії, підривається Росією", - сказав Хаммонд, під час візиту в табір для біженців в Йорданії. "Росіяни кажуть: давайте говорити і потім вони говорять, говорять, говорять. Проблема з росіянами полягає в тому, що поки вони говорять, вони продовжують бомбити. Вони підтримують Ассада", - підкреслив міністр.

Згідно з офіційними заявами Москви, російські літаки завдають ударів по "позиціям терористів".

У понеділок російське міністерство оборони заявило про те, що за останній тиждень літаки ВПС Росії здійснили 486 бойових вильотів і завдали 1300 ударів по "терористам". Проте представники гуманітарних організацій наполягають, що об'єктами багатьох ударів стали мирні жителі. За словами Філіпа Хаммонда, менш 30 відсотків російських ударів припадають по об'єктах, пов'язаних з ІД, переважна їх частина спрямована проти сил помірної опозиції, яка протистоїть урядовим військам. У дійсності, заявляє міністр, Росія посилює ІД. Філіп Хаммонд, по суті, звинуватив Москву в тому, що її дії провокують потік біженців. "Після початку російського втручання струмочок людей, які поверталися з таборів біженців в Йорданії в Сирію висох, і в результаті дій Росії виник новий потік з Сирії", - заявив міністр.

Він також поскаржився на те, що абсолютно неможливо зрозуміти в чому полягає стратегія Москви і що вона робитиме в Сирії в майбутньому. Ці дії, за його словами, не обговорюються на засіданнях рад. Це все "виходять з голови Путіна".

18% території Сирії зараз перебуває під контролем сил режиму Башара Асада, близько 40-50% - у руках ІД, решта - в руках частково курдів, частково в руках Сирійської вільної армії та інших бойовиків сирійської опозиції.

Нагадаємо, що 18 грудня 2015 року Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію щодо Сирії.

Резолюція підтримує політичний перехід у Сирії протягом 6 місяців і вибори протягом наступних 18 місяців. При цьому вибори повинні відбуватися у відповідності до нової Конституції, вони повинні бути організовані під наглядом з боку ООН, при дотриманні принципів державного управління.

Ухвалений Радою безпеки ООН документ наказує почати переговори між сирійським урядом і опозицією вже на початку січня 2016 року. При цьому Рада безпеки закликала всі держави використовувати вплив на уряд і опозицію в Сирії для припинення вогню.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір кількість загиблих перевищила 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частина території країни захопила "ІД".

З 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії. Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не була помічена.

У Сирії стався потрійний теракт

У Сирії стався потрійний теракт

Повʼязані теми:

Наступна публікація