Один з активних вулканів Євразії "плюється" попелом на 6 кілометрів

Один з активних вулканів Євразії "плюється" попелом на 6 кілометрів

Фото: blogs.informpskov.ru

На шляху поширення шлейфу з попелу населені пункти відсутні.

Один з найвищих активних вулканів Євразії - Ключевський на Камчатці - викинув стовп попелу на висоту до 6 км над рівнем моря.

Про це пише російський "Інтерфакс".

На шляху поширення пеплового шлейфу населені пункти відсутні. Ключевська сопка (вулкан Ключевський) - активний вулкан на сході Камчатки в РФ, висота - 4 тис. 850 м.

Ключевський є одним із найвищих активних вулканів у Євразії.

Виверження вулкана Ключевський на Камчатці почалося 3 квітня. Попереднє виверження Ключевського відбувалося з 1 січня по 24 березня минулого року.

Нагадаємо, що раніше кілька сотень людей потрапили в лікарню через проблеми з диханням після початку виверження вулкана Турриальба в Коста-Риці, який викидає попіл на висоту до трьох кілометрів. У деяких містах закриті школи, ряд авіакомпаній прийняли рішення скасувати рейси в столичний аеропорт або перенаправити їх в інші аеропорти. Жителі столиці країни Сан-Хосе розповіли, що вулканічний попіл покриває дахи будинків і автомобілі, в повітрі відчувається сильний запах сірки. Національна комісія з надзвичайних ситуацій радить жителям носити маски і обтягуючий одяг, щоб захистити легені і шкіру. Вулкан Турриальба розташований приблизно в 30 км від Сан-Хосе і є другим за величиною вулканом в Коста-Ріці.

Раніше вулкан Етна несподівано прокинувся. Тоді, через виверження, будинки поблизу трикілометрової гори засипало попелом. Лава пішла з центрального кратера. Це виверження назвали найсильнішою за останні 20 років.

На Гаваях вивергається Кілауеа

На Гаваях вивергається Кілауеа

Повʼязані теми:

Наступна публікація