Одіозний головний слідчий РФ Маркін подав у відставку

Одіозний головний слідчий РФ Маркін подав у відставку

Фото: Getty Images

Можливо, після звільнення з СКР він може обійняти посаду заступника гендиректора "Русгідро".

Сьогодні, 21 вересня офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін подав рапорт про відставку.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс.

"Тепер можу офіційно сказати, що я прийняв рішення завершити роботу в Слідчому комітеті, і подав рапорт про відставку за власним бажанням", - заявив Маркін.

Він спростував інформацію в ЗМІ про те, що нібито досяг граничного віку перебування на посаді, додавши, що граничний вік на його посаді становить 65 років (Маркіну наразі 60 років - ред.).

"У нас чомусь прийнято вважати, що людина може покинути відповідальну посаду, тільки якщо його з тріском виганяють, садять в тюрму або виносять вперед ногами. Жоден з цих випадків до мене не стосується", - додав він.

Представник СК також додав, що його місія виконана в комітеті і він хоче спробувати себе в новій справі.

"Я пропрацював в Слідчому комітеті з першого дня його утворення, понад дев'ять років. Я вважаю, що я разом з командою вибудував інформаційну політику, налагодив системну роботу в цій сфері, порахував, що моя місія виконана і вирішив спробувати себе на новому терені. В цьому полягає справжній мотив мого відходу ", - повідомив Маркін.

Варто відзначити, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Маркін після відходу з СКР може обійняти посаду заступника гендиректора "Русгідро" по зв'язках з громадськістю та органами державної влади.

23 листопада Маркіну повинно виповнитися 60 років, це означатиме, що настане граничний термін перебування на нинішній посаді.

Нагадаємо, 10 вересня 2015 року Слідчий комітет (СК) Росії відкрив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міноборони України Віктора Муженка, а також народного депутата Олега Ляшка. Низку керівників українських силовиків і політиків у Росії звинуватили в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни та геноциді" на Донбасі. 

Пізніше, головне слідче управління Слідчого комітету РФ порушило ще дві кримінальні справи щодо війни на Донбасі. Так, в Росії вважають, що командир 14 окремої механізованої бригади Збройних Сил України полковник Олександр Жакун у квітні 2016 року нібито організував обстріл з важких видів озброєння контрольно-пропускного пункту бойовиків "ДНР" "Оленівка", через який нібито проходить тільки цивільне населення і транспорт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація