Одним із розбитих потягів у Німеччині міг керувати практикант

Одним із розбитих потягів у Німеччині міг керувати практикант

Трагедія забрала щонайменше 10 життів / Фото: Reuters

Правоохоронці застерігають від завчасних висновків і обіцяють в усьому розібратися.

Карнавал, канікули та звичка брати вихідні в цей день урятувала десятки людських життів у залізничній катастрофі в Баварії. Якби вона сталася в будь-який інший день, кількість жертв могла бути в кілька разів більшою, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У двох потягах вранці було 150 пасажирів. Тоді як у звичайні дні кожен потяг може перевозити по півтори тисячі чоловік.

Пасажири, які пережили трагедію, розповідають про надзвичайно сильний удар, після чого в вагонах вимкнулося світло. Надворі також було ще темно.

"Як це виглядало? Мій вагон, на щастя, лишився на рейках. Та коли я глянув у вікно, побачив страшну картину. Потяги зім'яті, передні вагони вщент розтрощені. Люди кричали та гукали на допомогу, інші розбивали вікна, аби дістати поранених. Одне за одним пасажири вибиралися, хто міг. Усі в крові та роздертому одязі. А вже потім під'їхали перші карети швидкої", - розповів один із очевидців катастрофи.

Рятувальники кажуть, що багатьох людей затисло уламками металу. Одного пасажира визволяли більше двох годин.

Ідентифікувати загиблих важко через надзвичайно сильні поранення.

Сама рятувальна операція пройшла на високому рівні. Людей оперативно евакуювали гелікоптерами в повітрі і моторними катерами по воді

Передусім німців турбує питання про причину катастрофи. Досі достеменно не відомо, чи причиною стала технічна помилка, чи ж людська неуважність. Відомо що систему безпеки перевіряли минулого тижня і вона була в задовільному стані.

А от за повідомленнями місцевих ЗМІ, в локомотиві одного з потягів був машиніст, який проходив навчання, і практикант. Одначе поліція і прокуратура просять не робити завчасних висновків.

Як уже повідомлялося, на місці аварії вже знайшли так звані чорні скриньки - прилади, які фіксували важливу інформацію про рух потягів і дії машиністів. Це допоможе встановити причину трагедії.

Українське МЗС повідомило, що серед постраждалих у цій трагедії наших співгромадян немає.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Рятувальна операція у Баварії пройшла на високому рівні

Рятувальна операція у Баварії пройшла на високому рівні

Повʼязані теми:

Наступна публікація