Олланд відмовився відкривати православну церкву з Путіним у Парижі через масові вбивства у Сирії

Олланд відмовився відкривати православну церкву з Путіним у Парижі через масові вбивства у Сирії

Фото: Reuters

Олланд вважає проведення святкових заходів наразі невчасним.

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що наразі не час проводити святкування, тому відмовив президенту РФ Володимиру Путіну у відкритті православної церкви у Парижі. Про це повідомляє Financial Times.

Крім того, у виданні зазначається, що глава Франції хотів передусім обговорити з Путіним ситуацію в Сирії. Тому Олланд сказав російському лідерові, що не приєднається до нього на відкритті православної церкви Святої Трійці у столиці Франції.

"Ми не можемо провести святковий захід, це не на часі", - сказав французький дипломат.

Зазначимо, після того, як Франсуа Олланд піддав різкій критиці роль Росії в кампанії бомбардувань в Сирії Путін відмовився від візиту до Франції.

Нагадаємо, за словами прес-секретаря президента РФ Пєскова, Путін вирішив скасувати візит через "заходи, що випали з програми".

Зазначимо, сьогодні правозахисники заявили, що РФ завдала нових ударів по Алеппо. За словами сирійських активістів, місто піддається найбільш масованому бомбардуванню за останні дні. За їх свідченнями, в результаті авіанальоту вбито 25 осіб, включаючи дітей.

Своєю чергою, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація