Олланд відповів на відео із погрозами бойовиків "ІД"

Олланд відповів на відео із погрозами бойовиків "ІД"

Олланд наголосив, що продовжить боротьбу із тероризмом / Фото: Reuters

Французький лідер наголосив, що ніхто не залякає його країну.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про те, що відео із передбачуваними організаторами терактів у Парижі, опубліковане бойовиками "Ісламської держави", не змусить його країну відмовитися від боротьби із тероризмом.

"Ніщо не налякає нас, ніяка загроза не зможе похитнути Францію в боротьбі проти тероризму", - цитує російська служба ВВС слова Олланда, який наразі перебуває із офіційним візитом в Індії.

Відео, на якому є передбачувані учасники терактів Парижі, було розміщене на одному з каналів угрупування.

Низка терактів у Парижі були скоєні 13 листопада. Тоді три бойовики підірвали себе поряд зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, ще один - на бульварі Вольтер. Крім того, екстремісти влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, терористи захопили заручників у концертному залі "Батаклан", причому двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Загинули 130 осіб.

Після терактів у французькій столиці Бельгії підвищили рівень терористичної загрози, в Брюсселі протягом тижня він зберігався високий. У місті проводилися рейди, спрямовані на затримання причетних до організації атак в Парижі.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава". Організатор терактів Абдельхамід Абауд підірвав сам себе під час спецоперації силовиків.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація