Олланд вважає бомбардування Алеппо військовим злочином

Олланд вважає бомбардування Алеппо військовим злочином

Фото: Reuters

Президент заявив, що необхідно чинити максимальний тиск на Росію через Сирію.

Фото: Reuters
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що бомбардування сирійського міста Алеппо можна прирівняти до військових злочинів.

Про це повідомляє Reuters.

Він назвав умови мирного врегулювання конфлікту в Сирії. "Перша з вимог — це припинення бомбардувань з боку режиму і його спільників — російських повітряно-космічних сил", — цитує Олланда РИА Новости.

За його словами, "гуманітарна пауза" в кілька годин в Алеппо не має сенсу, оскільки потрібен час, щоб доставити гумдопомогу і дати можливість деяким групам покинути місто". Крім того, Олланд заявив, що необхідно чинити максимальний тиск на Росію через Сирію.

Зустріч лідерів Росії, Німеччини і Франції Володимира Путіна, Ангели Меркель і Франсуа Олланда завершилася в Берліні в ніч проти четвера, 20 жовтня. Переговори щодо врегулювання сирійського кризи тривали більше години. Бесіді передував саміт лідерів країн "нормандської четвірки" за участі українського лідера Петра Порошенка.

Нагадаємо, США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, який є центром сирійської опозиції. Про це держсекретар сша Джон Керрі сказав по телефону російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують.

9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" і "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Нещодавно російська авіація відновила важкі бомбардування повстанців в Алеппо. Після цього, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії. Керівники трьох німецьких федеральних земель виступили проти введення нових санкцій відносно РФ через ситуацію в Сирії і назвали діючі санкції контрпродуктивними.

Росія пообіцяла мирним мешканцям Алеппо вісім годин без бомбардувань

Росія пообіцяла мирним мешканцям Алеппо вісім годин без бомбардувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація