Олланд відмовився супроводжувати Путіна під час візиту до Парижа

Олланд відмовився супроводжувати Путіна під час візиту до Парижа

Фото: Reuters

Глава Франції пояснив, про що говоритиме із російським лідером. 

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про те, що готовий зустрітися із главою РФ Володимиром Путіним "у будь-який час", але не планував супроводжувати його під час культурних заходів у Парижі. 

Олланд, коментуючи напруженість останнього часу між Парижем та Москвою, наголосив, що не збирався супроводжувати Путіна під час його поїздок у французькій столиці.

"Президент Путін мав ближчим часом відвідати Париж. У нього було заплановано чимало подій: відкриття російського культурного центру, інше. Я не мав наміру його супроводжувати у цих поїздках", - наводить його цитату "Європейська правда".

На початку ж було заплановано, що обидва політики будуть брати участь у заходах.

"Я повідомив Путіну, що розглядаю можливість такого візиту лише в разі, якщо ми можемо говорити про Сирію. Тільки про Сирію. Але він вирішив відкласти цей візит", - пояснив свою позицію Олланд.

Утім, він наголосив, що готовий зустрітися із Путіним.

"Я у будь-який момент готовий зустрітися з президентом Путіним, коли він вважатиме це за необхідне", - резюмував він. 

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що Путін скасував свій візит до Парижа, запланований  на 19 жовтня.  За його словами російський президент готовий відвідати Франціюв той час, коли це буде зручно для Олланда. Візит на 19 жовтня Путін вирішив скасувати нібито  через " заходи, що випали з програми".

Раніше повідомлялося, що Олланд подумує скасувати зустріч з Путіним через злочини Росії у Сирії. Своєю чергою, в Кремлі заявляли, що підготовка до візиту Путіна в Парижі триває

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація