ООН закликала негайно провести гуманітарну операцію в Алеппо

ООН закликала негайно провести гуманітарну операцію в Алеппо

Фото: Reuters

За даними ООН ЮНІСЕФ, діти в Алеппо перебувають під загрозою зневоднення.

ООН закликає негайно провести гуманітарну операцію, а також відновити системи водо- і електропостачання в сирійському місті Алеппо, інакше близько 2 млн людей можуть загинути. Про це повідомляє BBC.

Крім того ООН закликає призупиняти воєнні дії кожні 48 годин з метою поповнення запасів харчів та медикаментів у місті. Також сподіваються налагодити постачання гуманітарної допомоги в Алеппо з сусідньої Туреччини.

За даними дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, діти в Алеппо перебувають під загрозою зневоднення через постійні високі температури та нестачу питної води.

Зазначимо, системи водо- і електропостачання в місті отримали серйозні пошкодження в ході збройних дій на цьому тижні, а температура повітря наразі перевищує 40 градусів Цельсія.

Наразі в Алеппо перебуває 300 тисяч мирних жителів. За підрахунками ООН, харчів їм вистачить до середини серпня.

Нагадаємо, у Сирії готуються до вирішального бою за Алеппо. Опозиційні війська Сирії заявили про здобуття стратегічно важливої позиції в місті Алеппо. Але сили Асада за допомогою російської авіації постійно штурмують опозицію, намагаючись вибити повстанців з міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація