Орландський стрілець під час стрілянини у гей-клубі моніторив Facebook і писав смс дружині

Орландський стрілець під час стрілянини у гей-клубі моніторив Facebook і писав смс дружині

Крім того, він здійснив 16 телефонних дзвінків.

Омар Матін, який вбив 49 людей в гей-клубі в Орландо, під час стрільби моніторив, що пишуть в соціальних мережах про подію.

Про це йдеться у зверненні сенатора Рона Джонсона до творця Facebook Марку Цукербергу, пише The New York Times.

За словами сенатора, терорист залишав ісламістські записи в декількох акаунтів. Всього в Facebook було виявлено п'ять акаунтів Матина.

Крім того, він шукав реакцію на вбивства в гей-клубі. Під час стрілянини він, імовірно, шукав "Pulse Orlando" і "Shooting".

Також Омар Матін писав смс своїй дружині, коли поліція оточила будівлю клубу, повідомляє CNN з посиланням на правоохоронців.

За годину до штурму, коли терорист забарикадувався із заручниками в туалеті клубу, він відправив повідомлення дружині, запитавши, чи не дивилася вона новини. Нур Сальман відповіла, що любить його. Потім вона кілька разів намагалася подзвонити чоловікові, але той не взяв трубку.

В ту ніч Омар Матін здійснив 16 телефонних дзвінків, перебуваючи в клубі. Слідчі намагаються з'ясувати, кому він дзвонив.

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація