Орландський терорист був завсідником гей-клубу, де влаштував стрілянину – очевидці

Орландський терорист був завсідником гей-клубу, де влаштував стрілянину – очевидці

Орландський терорист був завсідником гей-клубу, де влаштував стрілянину – очевидці

Фото: twitter.com/JulianRoepcke

Матін листувався у чаті з іншим частим гостем закладу. 

Терорист Омар Матін, який влаштував стрілянину в гей-клубі міста Орландо, часто відвідував заклад Pulse і ставав агресивним після вживання алкоголю.

Про це виданню Orlando Sentinel розповіли завсідники цього гей-клубу.

Один із відвідувачів розважального закладу сказав журналістам, що Матін іноді сидів у кутку на самоті та вживав алкоголь, а іноді напивався до такої міри, що поводився агресивно. Чоловік, який бачив орландського терориста у клубі додав, що багато із ним не спілкувався, але пам'ятає, як той скаржився на свого батька та говорив про свою родину – дружину та дитину.

Інший завсідник Pulse сказав, що близько року листувався з Матіном в гей-чаті. Він ніколи не  зустрічався із ним особисто, однак бачив, як той заходить до клубу за годину до трагедії.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація