Особа стрілка, шок свідків і жертви-підлітки: минула доба від теракту в Мюнхені

Особа стрілка, шок свідків і жертви-підлітки: минула доба від теракту в Мюнхені

Фото: Reuters

Німеччина поволі оговтується від жаху вечора п'ятниці.

Мюнхен оговтується від учорашньої стрілянини у торгівельному центрі. Лише сьогодні стала відома кількість жертв - їх дев'ятеро, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перші постріли пролунали поблизу великого торговельного центру о 17:50. Очевидці спершу сприйняли їх за феєрверки та лише згодом побачили тіла. На вулиці виникла паніка. За лічені хвилини на місце прибувають правоохоронці і родичі тих, хто відвідував торговельний центр. "Дружина сказала, що вони зачинили всі двері через стрілянину, забарикадувалися в одному з магазинів. У кімнаті 10 чи 12 людей, всі вони на зв'язку з родичами. Звісно, вони нажахані, адже ніхто не знає, де терористи", - розповів один із чоловіків.

Стала відома кількість загиблих внаслідок стрілянини в Мюнхені

Стала відома кількість загиблих внаслідок стрілянини в Мюнхені

Скільки саме нападників та де вони – на це питання правоохоронці спочатку не можуть дати відповіді. Посилаючись на свідків, кажуть про щонайменше трьох стрільців. Жителям Мюнхена на мобільні телефони надходить повідомлення від поліції з проханням не виходити на вулиці. У місті проводять спецоперацію за участі більш як двох тисяч поліцейських. Громадський транспорт зупиняється, із залізничного вокзалу евакуюють людей. На місце трагедії прибувають медики – їхня допомога потрібна і пораненим, і свідкам. Очевидці твердять, що серед загиблих багато молоді. "Поряд з нами була жінка, вся у крові. Моя дружина мала пляшку води – і допомагала помити її. Це було жахливо, мені відібрало мову – я ніколи не думав, що це станеться у Мюнхені", - каже один зі свідків.

Паніка у місті триває кілька годин. За цей час поліція отримує понад чотири тисячі дзвінків. Люди кілька разів повідомляють про стрілянину в інших частинах міста, але повідомлення хибні. Пошуки нападника завершуються за кілометр від торговельного центру. "Тіло чоловіка знайшли приблизно о пів на дев'яту вечора. За попередньою інформацією, він вкоротив собі віку. Ґрунтуючись на показах свідків та відеозаписах, ми вважаємо, що це і був розшукуваний нападник", - констатував голова поліції Мюнхена Губертус Андре.

Згодом поліція повідомила, що стрільцем був 18-річний німець іранського походження. Його жертвами стали двоє німців, грек, троє турків та троє косовських албанців. Шестеро загиблих були молодші за нападника – їм іще не виповнилося 18 років. Слідство не виключає, що між стріляниною у Мюнхені і терористичною атакою Андреаса Брейвіка в Норвегії є зв'язок. 22 липня минуло рівно п'ять років з дня бійні, влаштованої Брейвіком.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація