Останній день прем'єра Кемерона: Британія попрощалася з очільником уряду гучними оплесками

13 липня Девід Кемерон провів своє останнє засідання уряду.

У середу, 13 липня, прем'єр-міністр Девід Кемерон провів своє останнє засідання уряду перед тим, як піти у відставку. Прем'єр підсумовував результати своєї політичної діяльності, багато жартував та згадував найкращі моменти своєї роботи. Після закінчення промови увесь парламент аплодував стоячи.

Підсумовуючи результати своєї роботи, Кемерон наголосив на важливості роботи політиків для покращення життя країни та її народу.

"У політиці можна досягти багатьох речей, можна багато чого зробити. І саме заради цього: служінню громаді, національним інтересам, - ми і працюємо. Немає нічого неможливого, якщо вкласти у це свою душу. Зрештою, як я колись сказав: "Я колись був майбутнім", - завершив свою промову Кемерон.

Девід Кемерон також сказав, що буде сумувати за котом Ларрі, який вже близько 5 років живе на Даунінг-стріт. Тварину взяли з притулку ще кошеням. Ларрі продовжуватиме жити на Даунінг-стріт уже з новим прем'єр-міністром.

"Мені сумно, що мені доведеться його залишити. Але він - член колективу і там його люблять", - сказав Кемерон та показав спільну світлину з Ларрі парламентаріям.

У цей час з резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт, 10, працівники вивозили речі родини Кемерона. А Тереза Мей, майбутня прем'єр-міністр, фотографувалася перед дверима свого нового дому.

З Даунінг-стріт вивозили речі родини Кемерона та завозили речі Терези Мей. / Фото: Getty Images

Девід Кемерон також виголосив прощальну промову перед резиденцією на Даунінг-стріт. Його супроводжувала його родина. Близько 7 вечора за київським часов прем'єр-міністр Кемерон прибув до Букінгемського палацу.

На Даунінг-стріт Тереза Мей вже приїде в якості другої в історії Великобританії прем'єра-леді. Першою жінкою на цій посаді була Маргарет Тетчер, також представляла торі.

Нагадаємо, новим прем'єр-міністром Сполученого Королівства стане глава МВС Тереза Мей.

Це стало очевидним після того, як з гонки за пост лідера консерваторів вийшла її єдиний суперник — Андреа Ледсом. Мей хоче уникнути дев'ятитижневої передвиборної кампанії, яка нині не відповідає інтересам Британії. Політик користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів і зможе сформувати уряд.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. Наступного дня Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація