Останній політ "летючої миші": дивовижні відео загиблого екстремала в найнебезпечнішому виді спорту

Останній політ "летючої миші": дивовижні відео загиблого екстремала в найнебезпечнішому виді спорту

Фото перед останнім стрибком Улі Емануеле. / Фото: YouTube

Загиблий Улі Емануеле не раз заявляв: "Я спортсмен, а не божевільний".

Вчора, 18 серпня стало відомо про смерть відомого спортсмена і екстремала Улі Емануеле. 30-річний італієць розбився об скелі в швейцарських Альпах, під час чергового польоту у вінгс'юті.

ТСН.uа вирішив розповісти про один із найекстремальніших і ризикованих видів спорту і згадати кращі стрибки Емануеле.

Вінгс'ют (Wingsuit - "костюм-крило" або частіше називають "летюча миша") - це спеціальний костюм з перегородками між руками і ногами, який схожий на крило літака. Польоти в такому незвичайному костюмі вважаються різновидом парашутизму.

Стрибки у вінгс'юті з нерухомих об'єктів (гір або будівель) набагато небезпечніші ніж звичайні стрибки з парашутом. Їх називають B. A. S. E.-стрибки (Building-Antenna-Span-Earth - "будинок-антена-міст-земля").

За статистикою, цей вид екстремальної активності вважається найнебезпечнішим у світі - 1 з 2000 стрибків призводить до смерті парашутиста.

Тому, в 1950-х роках американська федерація парашутного спорту USPA заборонила будь-які випробування крил типу "летюча миша", і ця заборона протрималася до кінця 1980-х років.

У середині 1990-х років француз Патрік де Гайардон винайшов сучасний вдосконалений вінгс'ют, але це зовсім не знизило статистику летальних випадків. У подібному вінгс'юті літають спортсмени і сьогодні.

Улі Емануеле за своє життя успішно здійснив більше двох тисяч стрибків, записуючи неймовірні ролики на GoPro, таким чином рекламуючи компанію.

Якщо подивитися всі польоти Емануеле, можна подумати, що він несповна розуму, але екстремал не раз заявляв, що "Я спортсмен, а не божевільний".

Світову популярність він отримав коли в 2015 році пролетів на швидкості 170 кілометрів на годину через дірку в скелі, ширина якої всього 2,28 метра.

У травні 2016 року спортсмен в італійських Альпах на величезній швидкості пролетів через охоплене полум'ям кільце.

Цей політ він здійснив зі своїм напарником-спортсменом Даріо Зананом в березні цього року на півночі Італії.

У травні 2015 року він стрибнув із засніженої гори висотою 3460 м.

Де був знятий цей захопливий ролик невідомо. Улі Емануеле опублікував його на своїй сторінці на YouTube всього кілька місяців тому.

Це добірка відразу трьох стрибків спортсмена в горах Італії, Швейцарії та Франції.

Один з перших своїх стрибків Емануеле здійснив у 2013 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація