Падіння цін на нафту "трішки погіршило" ситуацію в економіці Росії - міністр

Падіння цін на нафту "трішки погіршило" ситуацію в економіці Росії - міністр

Ситуація в РФ продовжує погіршуватися / Фото: Reuters

На думку Улюкаєва, спад ВВП РФ може скласти за результатами року 3,7%.

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив про те, що через падіння цін на нафту ситуація в економіці "трішки погіршилася".

За його словами, був зафіксований "маленький негативний результат і промислового виробництва, і ВВП зі знятою сезонністю".

"На жаль, ситуація дещо погіршилася, і та тенденція, яка у нас була з липня до жовтня, чотири місяці, в листопаді не підтвердилася — ми маємо маленький негативний результат і промислового виробництва, і ВВП зі знятою сезонністю", — сказав Улюкаєв.

Динаміку ВВП у листопаді він назвав "дуже приблизною, приблизно такою ж, як у жовтні". За даними Мінекономрозвитку, спад економіки в жовтні становив 3,7%, аналогічний спад і за підсумками січня-жовтня.

На запитання про те, яким буде спад ВВП за підсумками року, Улюкаєв заявив, що "як і раніше можемо отримати 3,7%, можливо, 3,8%. Точність тут до однієї десятої".

Офіційний прогноз Мінекономрозвитку за ВВП на 2015 рік становить 3,9%.

Нагадаємо, Банк Росії встановив новий антирекорд курсу рубля щодо іноземної валюти. Один долар тепер регулятор продає за 71,32 рубля, що одразу на 74 копійки вище попереднього історичного рекорду.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація