Палати на 200 квадратів, басейн і спецзв'язок. Путіну побудують власну лікарню за понад $ 48 млн

Палати на 200 квадратів, басейн і спецзв'язок. Путіну побудують власну лікарню за понад $ 48 млн

Володимир Путін / Фото: Reuters

Величезну суму на клініку для 10 пацієнтів виділять з держбюджету. 

Управління справами президента РФ розробляє проект нового відділення клініки для президента РФ Володимира Путіна та високопосадовців з його оточення вартістю у понад $ 48 млн (2,9 млрд рублів). Про це повідомляє Reuters у своєму розслідуванні.

Нову будівлю, за даними журналістів, будуватимуть на території Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ) у Москві. У ній проходитимуть лікування високопоставлені російські чиновники, повідомили джерела у медичних колах і знайомі з деталями проекту. Інформацію журналістам також підтвердили два не пов'язаних один з одним лікарі, близькі до адміністрації лікарні.

За проектом, у Москві мають спорудити триповерховий корпус площею 12 тисяч квадратів, що буде розрахований на 10 пацієнтів і обладнаний президентським і урядовим зв'язком. Будівництво оцінюють у $ 48,11 млн без врахування вартості обладнання.

Два джерела Reuters стверджують, що лікарню створюють для Путіна та його оточення. Виділятимуть гроші з бюджету РФ.

Прес-секретар Управління справами президента Олена Крилова підтвердила плани зведення клініко-поліклінічного відділення. Відповідаючи на запитання про те, чи справді режимний об'єкт буде розрахований на 10 пацієнтів і обладнаний спецзв'язком, Крилова відповіла: "Ця інформація не відповідає дійсності".  Казати, що саме не відповідає дійсності, вона відмовилася.

Проект будівництва відділення поліклініки, з яким вдалося ознайомитися Reuters, передбачає стаціонар з палатами категорії "VIP", конференц-зал на 50 осіб, басейн, приміщення для консиліуму, їдальні для пацієнтів і персоналу і підземний паркінг. На одному з поверхів мають з'явитися дві палати площею майже у 200 квадратних метрів кожна.

В Управлінні справами президента (УСП) дані ані підтвердили, ані спростували: "Більш детальна інформація призначена для службового користування".

У Москві зведуть власну клініку для Путіна

У Москві зведуть власну клініку для Путіна

Крилова заявила, що будівництво нового корпусу лікарні планується для надання медичної допомоги "пацієнтам, забезпечення обслуговування яких покладено на УСП". До категорії, окрім президента, входять прем'єр, члени уряду, сенатори, судді конституційного суду і ще понад тисяча чиновників.

Агенція відзначає, що потреба в якісному медичному обслуговуванні стала особливо нагальною після введення Заходом санкцій проти ряду представників російської еліти у відповідь на анексію Криму, адже деякі фігуранти "чорного" списку не можуть виїжджати у США та країни ЄС.

Гроші на будівництво корпусу лікарні виділяються Управлінню справами президента з федерального бюджету. За цими документами, будівництво корпуса з підземними переходами може завершитися в 2020 році, а робоча документація повинна бути готова в 2017.  Новий корпус буде пов'язаний підземними переходами з двома іншими корпусами - головним (№ 1) та радіологічними (№ 9). 

Поки будівництво нового корпусу тільки планується, для VIP-пацієнтів ремонтуються палати на п'ятому і шостому поверхах головного корпусу, сказали Reuters два джерела у лікарні. Кореспонденти переконалися, що там відбувається ремонт, але потрапити в палати не змогли. 

Медики неохоче говорять про нове відділенні і палати для VIP-пацієнтів. Але підтверджують - йде глобальне оновлення всього комплексу будівель лікарні. До 2017 року має бути закінчено будівництво вертолітного майданчика, йде реконструкція дитячого корпусу, на черзі і психіатричний корпус.

Нагадаємо, раніше Reuters у своєму розслідуванні повідомляв, що на західній околиці Москви буде побудовано Центр акробатичного рок-н-ролу "Жайворонки" для доньки президента РФ Володимира Путіна -  Катерини Тихонової. На нього витратять 1,9 млрд рублів (30 мільйонів доларів). 

Фінансуватиметься проект за рахунок коштів муніципального бюджету і в майбутньому це буде єдиний заклад в світі, який спеціально створять для акробатичного рок-н-ролу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація