Панамагейт. Девід Кемерон зізнався в отриманні прибутку від офшору покійного батька

Панамагейт. Девід Кемерон зізнався в отриманні прибутку від офшору покійного батька

Фото: Reuters

Прем'єр підкреслив, що щорічні дивіденди були задекларовані.

У четвер, 7 квітня, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон визнав, що отримував прибуток від офшорної компанії свого покійного батька Іена Кемерона.

Як пише газета The Guardian, Кемерон повідомив, що він і його дружина Саманта володіли часткою в Blairmore Investment Trust, який фігурує в "панамських документах". Частка була придбана в 1997 році за 12,5 тис. фунтів стерлінгів і продана у 2010 році за 31,5 тис. фунтів.

Продаж відбувся за кілька місяців до того, як Кемерон вступив на посаду глави уряду.

Прем'єр підкреслив, що щорічні дивіденди, які вони отримували від Blairmore Investment Trust, були задекларовані і всі податки були сплачені.

Раніше Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував документи юридичної фірми Mossack Fonseca. У них містяться дані про причетність ряду відомих світових діячів до відходу від податків, відмивання грошей та до інших махінацій.

Нагадаємо, що документи, які "витекли" з компанії Mossack Fonseca, стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи опинилися в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) та Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Наразі з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох людей, пов'язаних з Україною - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммада Захура – британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація