"Панамські документи" виявили зв'язок штабу Гілларі Клінтон з Кремлем - ЗМІ

"Панамські документи" виявили зв'язок штабу Гілларі Клінтон з Кремлем - ЗМІ

Фото: Reuters

Російський Сбербанк співпрацює з соратниками Клінтон.

Вивчення "панамських документів" виявило зв'язок виборчого штабу кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон с Кремлем.

Згідно з цими даними, російський Сбербанк з березня вдається до послуг компанії лобістів Podesta Group у Вашингтоні для того, щоб сформувати позитивний імідж і пом'якшити санкції проти Росії, пише британське аиздание The Observer.

Очолює фірму Тоні Подеста - один з основних збирачів коштів для передвиборної кампанії Гілларі Клінтон. Його брат Джон також є головою штабу Клінтон.

При цьому Podesta Group робить вигляд, що в особі Сбербанку має справу зі звичайним приватним фінансовим інститутом, а не з банком, що контролюються Центральним банком Російської Федерації, тобто російською державою. В іншому випадку лобісти змушені були б зареєструватися як агенти російського уряду, згідно із Законом США про реєстрацію іноземних агентів.

The Observer пише, що Джон і Тоні Подеста насправді лобіюють банк особистого користування Путіна, який є фінансовою гілкою Кремля і підконтрольних йому розвідслужб. При цьому брати Подеста претендують на високі посади в Білому домі в разі перемоги Клінтон на президентських виборах.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Повʼязані теми:

Наступна публікація