Папа Франциск прибув до Кракова на світові дні молоді

До Польщі приїхали два мільйони паломників.

Католики з усього світу з'їхалися на молитву до Польщі. До Кракова завітав і Папа Римський, де зустрівся з мільйонами своїх прихильників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На понтифікат чекає багато молоді. Традицію вітати її з вікна Краківських архієпископів започаткував іще Іван Павло ІІ. Перед виходом до вірян глава Католицької церкви провів зустрічі з польським керівництвом. Візит Папи до цієї країни триватиме п'ять днів і буде насиченим.

Одночасно до Кракова з'їхалися два мільйони людей. Місто нагадує величезний літній табір. Лише зрідка на вулицях трапляються місцеві або туристи. Здебільшого тут – молоді прочани. Поки хтось засмагає на газонах або відсипається просто неба, арабська католицька молодь з Єрусалима заводить краківську Площу Ринок співами і музикою. На вулицях чутно болівійські, українські мотиви та багато інших.

З криками та піснями молодь із кількох континентів чекає зустрічі з Папою Римським в Польщі

З криками та піснями молодь із кількох континентів чекає зустрічі з Папою Римським в Польщі

Прочани з України - одне з найчисленніших представництв на світових днях молоді. До Польщі приїхало 50 тисяч українських пілігримів. "Ну, як це навіщо? До Папи Римського! Приїхали духовно зростати і духовно зміцнюватись, ось так!", - кажуть вони.

Спільні молитви, виставки, вистави, концерти і навіть футбольні матчі - усе для того, щоби молодь усьоОго світу подружилась і заговорила однією мовою – мовою миру, який зараз під загрозою. "Як бачите, багато молоді приїхали з усього світу, щоби прославляти Ісуса Христа і жити за його заповідями", - каже Шейлин Краста з Індії.

"Нехай полум'я любові поглине наш світ і позбавить його від егоїзму, насильства і несправедливості так, щоби цивілізація добра, примирення, любові та миру зміцнилася на нашій землі", - побажав усім архієпископ Кракова Cтаніслав Дзівіш.

Мир у Польщі нині охороняють майже 40 тисяч поліцейських. На час днів молоді тут запровадили перший рівень терористичної безпеки – попереджувальний. У Кракові обмежений рух автомобілів, усіх підозрілих перевіряють правоохоронці. На вулицях військові та полісмени, у небі – гелікоптери, у центрі міста – БТРи. "Не бійтеся" – словами засновника світових днів молоді святого Івана Павла ІІ польська влада запросила молодих католиків на його батьківщину. Тепер Краків зустрічає іншого Папу – Франциска.

Найочікуваніший гість через молодь звертатиметься до світу – і промовлятиме про Боже милосердя. А ще говоритиме про майбутнє Європи, яка нині стикається з численними викликами. П'ять днів понтифік, єпископи, священики і молодь молитимуться під час Богослужінь та хресного ходу на площах, у костелах та навіть у колишньому німецькому концтаборі Аушвіц-Беркенау та краківській педіатричній лікарні. Це було бажання Папи Франциска, щоб ушанувати память жертв людського безумства в Освенцимі й розділити біль маленьких пацієнтів, які несуть випробування хворобами.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник

Повʼязані теми:

Наступна публікація