Папа і Бацька. Як відбувався перший після санкцій візит Лукашенка до Ватикану

Білоруський президент вважає, що для розвитку Мінських домовленостей Папа має зустрітися з російським Патріархом.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який вперше після зняття санкцій відвідав Євросоюз, зустрівся із Папою Римським Франциском в Апостольському палаці у Ватикані.

Про це йдеться на офіційному сайті білоруського президента.

Як зазначається, зустріч проходила в дружній атмосфері. У присутності офіційних делегації Папа Франциск і Лукашенко обмінялися подарунками. Глава білоруської держави подарував Понтифіку копію хреста Єфросинії Полоцької, виконану за допомогою унікальної техніки різьблення по дереву, модель карети, зроблену по цій же технології, а також голографічну ікону.

Своєю чергою, Папа подарував Лукашенку три написаних ним документа про Євангелії, охорони природи та сім'ї, а також художнє зображення оливкового дерева, яке є символом миру. Папа відзначив мирну місію, яку Мінськ взяв на себе.  На завершення зустрічі Лукашенко запросив Папу здійснити візит до Білорусі.

Уже після спілкування з Понтифіком Лукашенко заявив, що миротворчому процесу на Донбасі могла би посприяти зустріч Папи Римського та Патріарха Російської православної церкви Кирила. 

"Запросили б священнослужителів і європейських, і українських, і російських, і наших. Сіли б, поговорили, а потім всі разом перед мільйонами прочан помолилися б заради миру. Думаю, що хороша була б ініціатива розвитку Мінських домовленостей", - зазначив Лукашенко. 

Як повідомляє БЕЛТА, білоруський президент вважає, що нинішня ситуація на сході України потребує "нових ініціативах, бажано духовних".

"Я висловив позицію, що нинішній стан, ситуація на сході України, потребує нових ініціативах, і бажано духовних", - заявив Лукашенко і додав, що запросив до Білорусі Папу Римського і патріарха РПЦ.

Нагадаємо, що Лукашенко закликав керівництво РФ поважати та враховувати незалежний статус республіки Білорусь. Білоруський президент заявив, що його країна не буде хлопчиком на побігеньках у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація