Папа Римський під час зустрічі з Тімом Куком назвав Інтернет Божим даром

Папа Римський під час зустрічі з Тімом Куком назвав Інтернет Божим даром

Подробиці бесіди не уточнюються / Фото: Reuters

Але в 2014 році Франциск закликав молодь менше часу проводити в Інтернеті.

Папа Римський Франциск провів у Ватикані закриту зустріч з главою Apple Тімом Куком, передає Reuters.

Подробиці бесіди не уточнюються, проте за результатами зустрічі Франциск заявив, що Інтернет, соцмережі і текстові повідомлення — "дар Божий, якщо вони використовуються мудро".

"Не технології визначають щирість спілкування, а людське серце і наша здатність використовувати їх мудро", — сказав він.

У 2014 році Франциск закликав молодь менше часу проводити в Інтернеті. Крім того, Франциск I закликав молодь менше часу проводити "в екранах смартфонів" і більше уваги приділяти навколишньому світу. Тоді понтифік висловив упевненість в тому, що продукти технічного прогресу повинні покращувати життя, а не намагатися замінити її. Однак зараз він заявив, що "Інтернет можна використовувати для побудови здорового суспільства, яке готове ділитися". За його словами, соцмережі можуть сприяти розвитку відносин, але також можуть призвести і до розколу суспільства.

Нагадаємо, що раніше Папа Франциск благословив католиків світу на рік милосердя українською іконою.

Стародавній образ XVII століття походить з собору Української греко-католицької церкви у польському місті Ярослав. Ікону вважають чудодійною, адже вона єдина вціліла у храмі під час пожежі.

Як уже повідомлялося, напередодні католицька церква почала "рік індульгенцій".

Повʼязані теми:

Наступна публікація