Папа Римський пояснив своє падіння під час велелюдної меси в Польщі

Папа Римський пояснив своє падіння під час велелюдної меси в Польщі

Фото: Reuters

Понтифік відповів на питання журналістів на борту літака дорогою в Рим.

Папа Римський Франциск прокоментував своє падіння під час велелюдної меси в польському місті Ченстохова. Понтифіка запитали про інцидент у літаку під час традиційного спілкування з журналістами дорогою до Італії.

Глава Католицької церкви зізнався, що він "задивився на Мадонну і забув про сходинку". Ішлося про Ченстоховську ікону Богородиці – найбільшу святиню Ясної Гори в Ченстохові, головному паломницькому центрі Польщі. Цей давній образ, створений, за переданням, апостолом Лукою, вшановують як чудотворний і православні, і католики. На Заході його часто називають "Чорною Мадонною" через колір дерева, на котрому зображену Божу Матір.

Фото: Reuters

79-річний понтифік пояснив, що не робив ніяких зусиль для того, аби перешкодити падінню. На думку Франциска, це й стало запорукою того, що минулося без наслідків. "Я дозволив собі впасти, і це врятувало мене. Адже якби я намагався чинити опір цьому, я би отримав біль", - вважає Папа.

У Польщі глава католиків пробув п'ять днів. Він прибув туди на світові дні молоді, а також помолився в колишньому нацистському концентраційному таборі "Аушвіц".

Падіння Папи Римського під час меси в Польщі стурбувало вірян

Падіння Папи Римського під час меси в Польщі стурбувало вірян

Повʼязані теми:

Наступна публікація