Парад на честь диктатора. У найзакритішій країні світу з розмахом відзначили історичний з'їзд партії

У заході взяли участь сотні людей.

У вівторок, 10 травня, у столиці Північної Кореї Пхеньяні закінчився 7-й з'їзд Трудової партії Кореї. На честь завершення заходу у місті провели масштабний парад. Про це повідомляє ВВС Україна.

На честь закінчення чотириденного з'їзду правлячої партії країни центральною площею столиці пройшов парад, у якому взяли участь кілька сотень людей. Люди розмахували прапорами Трудової партії, квітами з рожевого паперу та різнокольоровими кульками. Також люди несли плакати, які прославляли лідера держави та правлячу партію.

Крім того, на параді представили макети балістичних та космічних ракет. Лідер країни Ким Чен Ин дивився на парад з балкона на площі Кім Ір Сена.

Зазначимо, Північна Корея регулярно проводить паради, відзначаючи так ключові дати. На парадах демонструють військову міць країни.

Напередодні закінчення з'їзду Трудової партії Кореї у державі провели вибори голови Трудової партії. Кім Чен Ина знову обрали головою правлячої партії Кореї. Так, на параді голова Президії Верховної Народної Ради КНДР Кім Йон Нам виступив перед натовпом та привітав Кім Чен Ина з обранням.

"Вибори ... показали абсолютну довіру ... наших військових і людей до великого лідера Кім Чен Ина", - сказав Кім Йон Нам.

Кім Чен Ин не виступав з промовою перед населенням. Натомість люди випустили в повітря сотні повітряних кульок, а на головній площі підняли різні кольорові плакати з гаслами, що прославляють партію та її лідера.

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 травня, у столиці Північної Кореї Пхеньяні розпочався 7-й з'їзд Трудового партії Кореї. Понад 100 представників міжнародних медіа з'їхалися до країни, аби освітити подію, однак журналістів не пропустили на з'їзд. З'їзд правлячої партії відбувся вперше за 36 років.

Напередодні з'їзду правлячої Трудової партії Кореї в КНДР тимчасово заборонили проводити весілля, похорони та інші урочисті заходи. Рішення пов'язане із заходами безпеки перед з'їздом.

На з'їзді правлячої партії Кореї було прийнято рішення посилити ядерну обороноздатність країни. Водночас лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Пхеньян не має наміру застосовувати ядерну зброю, якщо не буде прямої загрози суверенітету країни, і підкреслив, що Північна Корея буде виконувати зобов'язання щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація