Паралімпійський доказ того, що Україна - найдобріша країна у світі - The Huffington Post

Паралімпійський доказ того, що Україна - найдобріша країна у світі - The Huffington Post

Фото: Reuters

На Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро Україна здобула 117 медалей.

Результати Паралімпійських ігор стали доказом того, що Україна є найдобрішою країною в світі. Про це написало у суботу відоме видання The Huffington Post.

На Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро Україна показала чудовий результат. Країна посіла третє місце у таблиці медалей, заробивши загалом 117 медалей. Крім того, у попередні роки Україна посіла четверте місце на Паралімпійській Олімпіаді в Лондоні, завоювавши 32 золоті медалі, а також четверте місце вісім років тому на іграх в Афінах.

Аби зрозуміти, що зумовило успіх українських паралімпійців, журналісти The Huffington Post Australia поставили запитання голові Австралійської федерації українських асоціацій та генеральному секретарю Світового конгресу українців Стефану Романіву.

Паралімпійська збірна України перевершила всі сподівання і зайняла 3 місце у світовому рейтингу

Паралімпійська збірна України перевершила всі сподівання і зайняла 3 місце у світовому рейтингу

Романів особисто знайомий із людиною, відповідальною за неймовірний успіх українських паралімпійців. Цією людиною є прикутий до інвалідного візка колишній плавець, який заснував Паралімпійський комітет в Україні, Валерій Шушкевич, зазначає видання.

Саме Шушкевич допоміг ввести програму під назвою "Інваспорт", завдяки якій кожен регіон в Україні має, щонайменше, одну школу, присвячену спортивним програмам для людей з інвалідністю.

Як повідомляє видання, ідея створення "Інваспорту" з'явилася у Шушкевича ще коли він сам брав участь у змаганнях.

Романів вперше познайомився із Шушкевичем 2000 року, коли команда українських паралімпійців заздалегідь приїхала до тренувального табору в Сіднеї. Усю команду спортсменів надихнув пристрастний натовп австралійців. Після цього вони зрозуміли, що хочуть здобувати медалі ще більше, ніж раніше, зазначає The Huffington Post.

На запитання австралійських журналістів, чи допоможуть здобутки українських спортсменів вплинути на те, щоб в Україні покращилися умови для людей з інвалідністю, Романів відповів, що це є одним з питань, яким тепер займатиметься Міністерство охорони здоров'я.

"Уряд визнав, що це проблема. Насправді новий міністр охорони здоров'я сказав, що покращення умов для людей з інвалідністю є одним з питань, яким вони тепер будуть займатися. Існує цілий пакет реформ, направлений на такого роду питання", - сказав Романів.

"У сьогоднішній Україні, з огляду на той факт, що йде війна на Сході, інвалідність є критичною проблемою, тому що повертаються солдати. У деяких з них немає руки або ноги. Тепер питання в тому, як ми підтримуємо їх. Уряд працює над цим", - додав він.

На запитання, чи пишаються українці своїм місцем на таблиці Паралімпійських медалей, Романів відповів, що це добре для формування національних почуттів.

У Ріо завершились Паралімпійські ігри 2016

У Ріо завершились Паралімпійські ігри 2016

"Це добре для національних почуттів. Перебувати на міжнародній арені й добре впоратися, це також підвищує інформованість населення та сприяє посиленню політики", - сказав він.

"Але нам потрібно зробити ще більше. Я зустрівся з Валерієм [Шушкевичем] на День незалежності України. Він, як і раніше, бере активну участь у цій сфері, і, за його словами, місія незавершена", - додав Романів.

Нагадаємо, збірна України виграла на Паралімпіаді 117 медалей. Із них 41 золоте, 37 срібних та 39 бронзових нагород. Це на 33 медалі більше за Паралімпійські ігри у Лондоні. Наша команда посіла третє загальнокомандне місце. Найкращий результат - у Китаю (239 медалей), друге місце посіла Велика Британія (147).

Повʼязані теми:

Наступна публікація