"Параноїки, ви маєте рацію". У РФ опозиціонери викрили владу в тотальному прослуховуванні населення

"Параноїки, ви маєте рацію". У РФ опозиціонери викрили владу в тотальному прослуховуванні населення

Фото: УНІАН

Майже зі 100% вірогідністю хоча б одна розмова (смс-листування) росіянина була записана і прослухана.

Російський IT-спеціаліст і російський опозиціонер Леонід Волков стверджує, що в Росії в 2016 році влада прослуховує більше мільйона людей.

Він зазначає, що в 2015 році легально, на підставі рішень суду, російські спецслужби слухали майже мільйон осіб.

"... в 2016 році — буде вже дуже більше мільйона. Це далеко не тільки "лідери опозиції" і не тільки "політичні активісти"; це далеко не тільки "потенційні терористи" і далеко не тільки "підозрювані у скоєнні злочинів". Мільйон людей — це вже ніяк не вкладається в розумні рамки оперативно-розшукової діяльності, це буквально тотальне стеження", - зазначив він.

Він підрахував, що в 2015 році, ймовірно, кілька десятків мільйонів осіб були учасниками хоча б одного прослуховування телефонної розмови.

Своєю чергою опозиціонер Олексій Навальний додав, що Федеральні судді і судді США сумарно видали 4148 дозволів за 2015 рік. У РФ - в 204 рази більше.

"Загалом, розгадка, як зазвичай одна: суди, які є за фактом частиною неефективної поліцейської системи, штампують дозволи на прослуховування, оскільки все інше "органи" давно розучилися робити. Будь-які матеріали кримінальної справи подивіться, все завжди будується на геолокації телефону і прослуховуванні. При цьому 99% інформації все одно не може бути ефективно використано за визначенням. Однак прослуховують всіх. Параноїки, ви праві. Вибачте, що не довіряв", - написав він на своєму сайті.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у Росії створили систему, яка дозволить перехоплювати в офісі розмови співробітників по мобільним телефонам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація