Парламент Франції підтримав продовження режиму НС на півроку

Парламент Франції підтримав продовження режиму НС на півроку

Фото: Reuters

Режим НС був введений за ініціативою президента Франсуа Олланда після паризьких терактів 13 листопада.

Сенат Франції підтримав законопроект про продовження терміну дії режиму надзвичайного стану на території країни на шість місяців.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами спікера верхньої палати Жерара Ларше, "за" проголосували 310 сенаторів, "проти" висловилися 26. Раніше, в ніч на середу, 20 липня, за цей законопроект проголосували депутати нижньої палати національних зборів.

Найближчим часом збереться погоджувальна комісія з депутатів і сенаторів, перед якими поставлено завдання переробити прийняті в обох палатах тексти з урахуванням всіх поправок. Очікується, що законопроект остаточно затвердять у четвер, 21 липня.

Режим НС був введений за ініціативою президента Франсуа Олланда після паризьких терактів 13 листопада. Він продовжувався тричі, раніше передбачалося, що термін його дії закінчується 26 липня і продовжувати його не будуть. Про це вдень 14 липня говорив Олланд, однак вже ввечері того ж дня після теракту в Ніцці він змінив рішення.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, білий вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією, і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброя. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайедж Булель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.

15_7_nice_2

Аналіз ДНК підтвердив особу загиблого під час теракту в Ніцці українця

Аналіз ДНК підтвердив особу загиблого під час теракту в Ніцці українця

Повʼязані теми:

Наступна публікація