Парламент Венесуели проголосував за початок процесу імпічменту Мадуро

Парламент Венесуели проголосував за початок процесу імпічменту Мадуро

Фото: Reuters

Політична криза розгортається на тлі економічних проблем у країні.

Національна асамблея Венесуели проголосувала за початок процесу імпічменту президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє РИА Новости..

Намір розпочати процедуру відсторонення президента від посади парламент висловив 23 жовтня. Депутати схвалили резолюцію, яка називає дії виконавчої влади загрозою конституційному ладу і обвинувачує виконавчу владу в здійсненні перевороту.

Для супротивників Мадуро важливо влаштувати референдум до 10 січня 2017 року, так що якщо він відбудеться пізніше, то навіть у разі відсторонення його від влади вищий пост на два роки займе призначений ним віце-президент.

Політична криза розгортається на тлі економічних проблем, причиною яких стало падіння світових цін на нафту — основний експортний товар країни.

Нагадаємо, на початку вересня на демонстрацію в Каракасі з вимогою відставки президента Венесуели Ніколаса Мадуро вийшли сотні тисяч людей. Кількість протестуючих склало від 950 тисяч до 1,1 мільйона. Опозиція вимагає якнайшвидшого проведення референдуму про відставку президента.

Бюджетники Венесуели будуть працювати тільки два дні на тиждень. Президент Ніколас Мадуро наказав скоротити робочий тиждень, щоб економити електроенергію. Влада у всьому звинувачує посуху, з-за якої не може працювати гідроелектростанція, що дає країні дві третини енергії.

Пізніше, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив надзвичайний стан в країні терміном на 2 місяці. У такому рішенні він звинуватив внутрішніх і зовнішніх ворогів у підготовці змови з метою повалення його уряду. Неназвані представники американських розвідслужб дали прес-брифінг на якому вони попередили про можливість колапсу країни. На брифінгу вони повідомили, що уряд Мадуро знаходиться під подвійним тиском: політичної опозиції, яка намагається організувати процедуру відкликання президента і розширюються масових протестів, учасники яких все частіше вдаються до насильства.

У Венесуелі парламент вимагає судити президента

У Венесуелі парламент вимагає судити президента

Повʼязані теми:

Наступна публікація