Пауер назвала Росію найбільшою загрозою для США та закликала майбутній уряд не знімати санкції

Пауер назвала Росію найбільшою загрозою для США та закликала майбутній уряд не знімати санкції

Фото: Reuters

За її словами, це створить прецедент для Ірану та Північної Кореї.

Росія є найбільшою загрозою для Сполучених Штатів і знімати санкції категорично не можна. Про це заявила Саманта Пауер в Вашигтоні під час виголошення своєї останньої промови на посаді представника США в Організації Об'єднаних націй, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

За її словами, дії Росії в Україні та Сирії та спроба втрутитися в американські вибори підривають світовий порядок.

Пауер закликала майбутній американський уряд в жодному разі не знімати санкції з Росії, адже це щонайменше створить прецедент для Ірану та Північної Кореї. Натомість Сполученим Штатам слід зміцнювати співробітництво з НАТО.

Ці слова Пауер суперечать заявам обраного Президента Трампа, який неодноразово говорив про перегляд стосунків з Альянсом, а напередодні навіть висунув умови, за яких зніме обмеження з Росії.

"Дехто вважає, що в разі якщо ми зменшимо тиск на Росію, вона припинить порушувати міжнародний порядок, однак ці дії мають і зворотній ефект. Зменшення штрафних санкцій щодо російського уряду не змінить його поведінку, але натомість дасть Росії підстави думати, що найкращий спосіб отримати міжнародне визнання своїх дій з дестабілізації - це чекати, поки ми здамося. І це не тільки надихне Росію до ще більш небезпечних дій, але стане правилом для інших порушників правил", - заявила Пауер.

Нагадаємо, раніше Трамп зауважив, що може скасувати антиросійські санкції, введені Обамою наприкінці грудня у відповідь на кібератаки, якщо Москва надасть сприяння в боротьбі з тероризмом та вирішенні інших завдань. Мовляв, для чого потрібні санкції, якщо робляться великі справи.

Крім того, обраний президент виступив за укладання ядерної угоди з Росією в рамках переговорів про пом'якшення санкцій Заходу щодо Москви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація