Пентагон підтвердив, що російські крилаті ракети впали на території Ірану

Пентагон підтвердив, що російські крилаті ракети впали на території Ірану

Фото: twitter/Hassanvand

За словами Картера, також було зафіксовано неполадки під час запуску ракет.

Картер підтвердив падіння російських ракет в Ірані. / Фото: Reuters
Пентагон зафіксував падіння чотирьох російських крилатих ракет на території Ірану 7 жовтня.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційну заяву міністра оборони США Ештона Картера. Його відомство також зафіксувало неполадки під час запуску ракет.

Крім того, анонімні представники адміністрації президента США повідомили газеті The New York Times, що програма Пентагону з підготовки та оснащення сирійських повстанців буде згорнута.

"Думаю, що дуже скоро ми почуємо від нього (Барака Обами – ред.) про пропозиції з цієї теми, які він схвалив і про курс, якого ми тепер будемо дотримуватися", - цитує Картера Reuters.

Припинення програми говорить про те, що американська влада визнала, що з її допомогою не вдалося створити ні однієї наземної групи, яка могла б взяти бойовиків "Ісламського держави".

Між тим, в оборонному відомстві кажуть, що програма буде згорнута не повністю і навчання повстанців буде частково продовжене.

Принаймні чотири російські ракети, випущені в бік Сирії, впали на території Ірану

Принаймні чотири російські ракети, випущені в бік Сирії, впали на території Ірану

Нагадаємо, 7 жовтня російське Міністерство оборони опублікувало відео запуску ракет з корабля Каспійської військової флотилії у бік Сирії. Вогонь вівся з ракетного комплексу "Калібр-НК" на кораблі "Дагестан".

На відеозаписі російського оборонного відомства видно, як з кораблю злітають ракети. У відео також є карта близькосхідного регіону і маршрут польоту ракет над територією Ірану, Іраку і Сирії.

Росія проводить військову операцію у Сирії, починаючи з 30 вересня. Російська авіація обстрілює сирійські міста, де перебувають представники опозиційних сил, які боряться із режимом нинішнього президента Башара Асада. Попри те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Повʼязані теми:

Наступна публікація