Пентагон просить збільшити військовий бюджет США через російську загрозу

Пентагон просить збільшити військовий бюджет США через російську загрозу

Пентагон просить виділити в 2017 фінансовому році на військові витрати майже 600 мільярдів доларів / Фото: Вікіпедія

Республіканці в Конгресі США вважають суму зарубіжних витрат недостатньою.

Пентагон просить виділити в 2017 фінансовому році на військові витрати майже 600 мільярдів доларів через загрози від Росії, Китаю і бойовиків "Ісламської держави".

[Article_attached position = "1"]

Про це повідомляє Reuters.

Базовий бюджет військового відомства Білий дім планує встановити в розмірі 523,9 мільярда доларів, які підуть на підтримку обороноздатності країни. Цей показник на 2,5 мільярда доларів вище від аналогічного 2016 фінансового року.

У США хочуть в чотири рази збільшити обсяг фінансування, спрямованого на протистояння російському тиску в Європі, включаючи анексію Москвою українського півострова Крим і неодноразові польоти російських бомбардувальників поблизу повітряного простору НАТО. Витрати на розширення військової присутності США в Європі будуть збільшені з 800 мільйонів до 3,4 мільярда доларів.

Ще 58,8 мільярда доларів передбачені на проведення військових і спеціальних операцій за кордоном.

Республіканці в Конгресі США розкритикували пропозицію. Вони вважають суму зарубіжних витрат недостатньою, і президент Барак Обама, на їхню думку, повинен запросити більше.

"Ця пропозиція є неадекватною через ті загрози національній безпеці, з якими ми зіткнулися", - йдеться в заяві голови сенатського комітету зі збройних сил Джона Маккейна. За його оцінками, потрібно на 17 мільярдів доларів більше запланованого.

Раніше директор національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що Росія становить загрозу в кібепросторі, космосі, Арктиці і регіональних конфліктах. Зокрема, в його доповіді РФ згадується в зв'язку з подіями в Україні, Сирії та Туреччини, також небезпечною визнається політика Москви щодо сусідніх країн.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація