Пентагон заявив про загибель одного з лідерів ІД

Пентагон заявив про загибель одного з лідерів ІД

Фото: promova.info/

Раніше вже кілька разів з'являлися повідомлення про його смерть, які згодом не були підтверджені.

Лідер екстремістського угрупування "Ісламська держава" в іракській провінції Анбар Абу Вахіб був убитий в результаті авіаудару сил коаліції, повідомили в міністерстві оборони США.

За словами представника Пентагону Пітера Кука, в результаті обстрілу автомобіля, в якому перебував Вахбі, були вбиті ще три бойовики. Раніше вже кілька разів з'являлися повідомлення про його смерть, які згодом були не підтверджені.

Колишній член "Аль-Каїди" Абу Вахіб був заарештований американськими силами в Іраку і засуджений до страти, але в 2012 році втік із-під арешту. Потім він став відомий вбивствами сирійських водіїв вантажівок, які подорожують через Ірак.

Міжнародна коаліція на чолі з США здійснює бомбардування позицій "Ісламської держави" в Іраку з 2014 року.

Нагадаємо, що раніше турецькі військові знищили 55 бойовиків "Ісламської держави" під час артилерійських обстрілів сирійській території, які проводилися у відповідь на обстріл турецького прикордонного міста Кіліс.

Нагадаємо, що раніше в травні бойовики "Ісламської держави" обстріляли ракетами територію Туреччини. Дві ракети терористів потрапили на територію прикордонного з Сирією турецького міста Кіліс. В результаті інциденту двоє людей були поранені.

Повʼязані теми:

Наступна публікація