Перемовини щодо України на саміті G20 можуть відбутися без Порошенка

Перемовини щодо України на саміті G20 можуть відбутися без Порошенка

Фото: Reuters

У Києві засуджують перемовини щодо України без її представників.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначила, що має надію на діалог "щодо того, як рухатись уперед в Україні". При цьому вона не уточнила з ким вона планує переговори щодо України.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Вона сподівається обговорити питання України, Сирії та проблеми біженців у ході двосторонніх переговорів під час саміту Великої двадцятки у Китаї наступнго тижня, однак не наголосила хто стане її партнером по діалогу.

Своєю чергою, у Москві наголошували про заплановані зустрічі з президентом Росії Володимира Путіна із канцлером Німеччини та президентом Франції Олландом. За останніми даними, Путін матиме окремі зустрічі із лідерами Франції та Німеччини, хоча спочатку було анонсовано єдину тристоронню зустріч, одним із головних питань якої мала стати ситуація в Україні.

Однак такі дії у Києві засудили. Пропонувалось, щоб участь у зустрічах взяв президент України Петро Порошенко. Міжнародні оглядачі назвали пропонований Кремлем формат спілкування із Німеччиною та Францією щодо України "Нормандський формат мінус Порошенко" та закликали Меркель та Олланда відмовитись від зустрічі із Путіним.

Нагадаємо, Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд домовилися порушити питання мирного врегулювання конфлікту на сході України на саміті Великої двадцятки (G20) у Китаї. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація