Переважна більшість росіян визнали, що РФ занурилася в кризу

Переважна більшість росіян визнали, що РФ занурилася в кризу

Фото: Reuters

Росіяни пов'язують економічну кризу з падінням цін на нафту.

53% росіян вважають, що більш за все Росії зараз загрожує зростання цін і зубожіння широких верств населення. Про це свідчать підсумки опитування "Левада-Центру".

Повідомляється, що серед інших загроз росіяни назвали економічну кризу (49%) і зростання безробіття (35%).

Більшість росіян (82%) визнали, що в країні зараз економічна криза.

Крім того, як заявили 75% респондентів, у Росії починається різке зростання цін, суттєве зниження рівня життя населення, погіршення економічного становища.

Це росіяни пов'язують з падінням цін на нафту (47%), корупцією в органах влади (33%), особливостями російської економіки (29%), санкціями країн Заходу (27%), зростанням витрат на оборону, безпеку і утримання держапарату на шкоду витрат на соціальні потреби (26%).

За словами 59% росіян, ціни на послуги і товари, які вони купують, виросли за останній рік на 15-50%. У сім'ях 40% росіян за останні 12 місяців дещо погіршився характер повсякденного вжитку.

Нагадаємо, що через стрімке падіння рубля і економічну кризу багаті росіяни почали активно розпродавати свою закордонну нерухомість. Російські власники готові піти на дисконт, щоб швидше позбутися від своїх вілл та апартаментів в Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація